Ljubav prema stripu

predstavljanje-stripa-nipper-zagrebSedamdesetih godina prošlog stoljeća sasvim sigurno nitko nije mogao pomisliti da će dvojica klinca koja su jako voljela strip i išla u istu školu jednog dana osnovati izdavačku kuću.
To nisu mogla zamisliti niti ta dvojica klinaca, a nisu niti pokušali zamišljati, već su jedva čekali novu epizodu Alana Forda ili Zagora.

Ljubav ovih klinaca prema stripu, kao i svaka druga ljubav, imala je i trnovitih epizoda, u kojima su im roditelji odbijali kupiti neki strip ili su im znali za kaznu oduzeti i baciti dio kolekcije. Međutim, ove rigorozne mjere samo su učvrstile njihov osjećaj da je strip najvažnija sporedna stvar na svijetu (uz nogomet, naravno). Vrijeme je prolazilo, ljubav prema stripu rasla je, a razgovori o stripovima, ideje i želje kako bi nešto trebalo biti objavljeno dovele su do toga da su u zimu 2011. godine ona dvojica klinaca s početka priče, preciznije dipl.ing.graf.teh. Damir Bebek i odvjetnik Dražen Ivanić, odlučili osnovati izdavačku kuću. Tako je u siječnju 2012. godine osnovana izdavačka kuća Strip non stop d.o.o. Kao relativno mladi i jako ambiciozni upustili smo se u projekt objave serijala o malom nogometašu Nipperu, nogometnom strip-junaku koji je već dobro poznat na ovim našim prostorima. Serijal o Nipperu nije krajnji cilj, nego samo početak. I to upravo onakav kakav smo željeli, jer priča o Nipperu osim nogometnih uzbuđenja govori o stvarnom životu, ljubavi, odanosti, povjerenju i o tome da je svaki cilj u životu dostižan ako se dovoljno želi te ako se ulože značajna volja i trud.

Uvjereni smo da smo upravo takvu volju i trud pokazali na početcima rada naše izdavačke kuće, što je i rezultiralo promocijom prve knjige o Nipperu 14. ožujka 2014. godine. Ubrzo nakon toga, 4. srpnja 2014., objavljena je i druga knjiga iz serijala. U pripremi je treća, a nadamo se da će naša izdavačka kuća ubrzo objaviti i cijeli serijal od ukupno šest knjiga. Našim ambicijama tu nije kraj. Želje su velike, planirani projekti vezani za strip ugodno će vas iznenaditi. U svakom slučaju znamo da će naša volja i trud rezultirati prepoznatljivošću svakog našeg izdanja, odnosno da će biti očito da je riječ o izdanju koje je djelo ljubitelja stripa, one dvojice klinaca iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

predstavljanje-stripa-nipper-8predstavljanje-stripa-nipper-11predstavljanje-stripa-nipper-1predstavljanje-stripa-nipper-2predstavljanje-stripa-nipper-3predstavljanje-stripa-nipper-4predstavljanje-stripa-nipper-5predstavljanje-stripa-nipper-6predstavljanje-stripa-nipper-7predstavljanje-stripa-nipper-9predstavljanje-stripa-nipper-10